Διόρθωσε τα λάθη στο Ε9

Διόρθωσε τα λάθη στο Ε9 και βγες κερδισμένος ;-)

   23 Σεπτεμβρίου, 2019

Άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να καταχωρήσουν αλλαγές στο έντυπο Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη τα οποία έχουν οδηγήσει σε λανθασμένους υπολογισμούς των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και κατά συνέπεια σε φουσκωμένα μπιλιετάκια!

Τι  πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να προχωρήσετε σε αλλαγές ή διορθώσεις στο Ε9 σας:

  • Όσοι φορολογούμενοι έχουν εντοπίσει λάθος στην υποβολή του Ε9 τους, για τα έτη 2010-2019 έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το έτος ή τα έτη στα οποία θα καταχωρήσουν τις διορθώσεις τους.
  • Εάν πραγματοποιηθούν διορθώσεις σε περισσότερα από ένα έτη, ο φορολογούμενος πρέπει να ξεκινήσει τη διόρθωση από το πρώτο διαθέσιμο έτος στο οποίο έχει εντοπιστεί το λάθος ή τα λάθη. Όταν οριστικοποιηθεί η υποβληθείσα δήλωση Ε9 για ένα έτος, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της διορθωμένης δήλωσης και στο επόμενο έτος, στην περίπτωση που ισχύουν τα ίδια περιοδιακά στοιχεία και για άλλα έτη.
  • Για τα έτη 2014-2019 μπορεί να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ από το οποίο μπορεί να προκύπτει μείωση φόρου μέχρι και 300 ευρώ ανά έτος.
  • Αν για κάποιο λόγο προκύψει μείωση φόρου που ξεπερνά τα 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα κληθεί να παρουσιαστεί στην αρμόδια ΔΟΥ όπου ανήκει για να παρουσιάσει τα ανάλογα δικαιολογητικά ώστε να διασταυρωθεί και να επικυρωθεί ότι η αλλαγή στην οποία έχει προβεί είναι ορθή.
  • Επισκεφτείτε το www.aade.gr . Μπείτε στην ενότητα Πολίτες>>Ακίνητα. Στην συνέχεια επιλέγετε την κατηγορία Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ και κάνετε Είσοδο στην Εφαρμογή. Στην συνέχεια επικοινωνήστε με την OPEX.