Οικογενειακός οικονομικός προϋπολογισμός θετικός (+)

   June 19, 2019

Κάντε τη δική σας αλλά και τη δική μας ζωή ευκολότερη 😉

Σίγουρα όλοι προβληματιζόμαστε πως θα διαχειριστούμε τα οικονομικά μας. Ιδίως όταν ο μήνας φτάνει περίπου στα μέσα του και ο λογαριασμός της τράπεζας είναι άδειος και ορισμένες υποχρεώσεις που τρέχουν μηνιαία είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Και τώρα; Πως βγαίνει ο υπόλοιπος μήνας; Να βάλω βενζίνη με τα τελευταία είκοσι ευρώ για να έχω να πηγαίνω στη δουλειά; Να βάλω ένα ποσόν έναντι στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να μην κόψουν το κινητό; Τι να πρωτοπληρώσω, θα τρελαθώ…. Είναι μια σκηνή από ένα έργο που το βλέπουν σε επανάληψη οι περισσότεροι άνθρωποι σχεδόν κάθε μήνα! Και η πίεση ανεβαίνει, κυκλοφορούν εμφράγματα, ξαναρχίζεις το κάπνισμα κ.ο.κ. Με λίγα λόγια η κακή διαχείριση των οικονομικών προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας και κανείς δεν θέλει να βλάπτει εαυτόν.

Εμείς επειδή αγαπάμε τους πελάτες μας και θέλουμε πρώτα απ΄όλα να είναι υγιείς οργανώσαμε σε ένα πολύ εργονομικό και εύκολο στη διαχείριση εξελόφυλλο όπου μπορείτε να καταχωρείτε όλα τα έσοδα και τα έξοδά σας ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο για την καλύτερη δυνατή κατανομή και διαχείριση του μηνιαίου αλλά και ετήσιου οικονομικού προϋπολογισμού σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρείτε τα έξοδα κατανεμημένα όπως είναι μέσα στο αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ. Φυσικά εάν υπάρχει και κάποιο άλλο έξοδο που δεν έχουμε συμπεριλάβει μπορείτε με ένα απλό κλικ να το προσθέσετε στο τέλος της στήλης Έξοδα.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα Έσοδα. Όριζετε τον τύπο του εσόδου που μπορεί να έχετε, για παράδειγμα μισθοδοσία, ενοικίαση ακινήτου κλπ και καταχωρείτε το ύψος των εισοδημάτων. Στο τέλος της στήλης μπορείτε όπως και στα έξοδα να προσθέσετε έκτακτα έσοδα για μεμονομένους μήνες.

Στην πρώτη γραμμή όπως θα δείτε είναι η Σύνοψη εκεί μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να έχετε τον έλεγχο τόσο της συνολικής μηνιαίας κατάστασης όσο και της ετήσιας ταυτόχρονα. Επίσης μπορείτε να βλέπετε το Μ.Ο. τόσο των μηνιαίων εσόδων, εξόδων αλλά και της αποταμίευσης που έχετε κάνει τόσο μέχρι το εκάστοτε χρονικό διάστημα που βρίσκεστε.

Η φιλοσοφία της καταγραφής όλων των οικονομικών στοιχείων του οικογενειακού προϋπολογισμού έχει ως σκοπό την καθιέρωση μίας ευρύτερης πρακτικής η οποία θα βοηθήσει σε πολλαπλά επίπεδα στην συναισθηματική υγεία όλης της οικογένειας. Σ’ ένα δεύτερο επίπεδο θα ωφελήσει την φορολογική κατάστασή σας, καθώς όλα θα είναι οργανωμένα ανά πάσα ώρα και στιγμή συντελώντας στην αρτιότερη, πληρέστερη και ευκολότερη επικοινωνία με το λογιστή σας. Σαν γενικό αποτέλεσμα ο φόρος που θα προκύπτει κάθε φορά εκ της υποβολής της φορολογική σας δήλωσης, θα είναι ένα άρτιο αποτέλεσμα το οποίο θα ακολουθεί της οργάνωσης, της πρόληψης και του σωστού οικονομικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου το καλοκαίρι θα σας βρίσκει με χαρά και όχι με άγχος για την αποπληρωμή των αμέτρητων δόσεων στην εφορία.